Rokomet na mivki v Baru pr`Mrtinet
Delavnik : 13h - 23h Vikend/Praznik : 9h - 23
 
Webutation
Četrtek, 28.september, 2023

 Rokomet na mivki

Na našem spodnjem igrišču je možna igra rokometa na mivki. Igra je izjemno atraktivna in v mnogih pogledih še bolj privlačna od dvoranske.

rokomet_18.6.11_1.jpg

II. Mrtinetov turnir

se je odvijal v soboto 18.junija 2011. Od prijavljenih ekip, so se turnirja udeležile le 3 ekipe, ki pa so gledalcem pokazale vse čare tega športa. 

rokomet_18.6.11_2.jpg

rokomet_18.6.11_3.jpg

Potek igre pa si lahko ogledate v naslednjem videu

 


 

 

rokomet_na_mivki_1.jpg

Na kratko o pravilih rokometa na mivki:

Igra se na mivki, igrišče je pravokotne oblike (27x12m). Na vsaki strani je vratarjev prostor, ki je 6m oddaljen od prečne črte. Igra se 2x10min, z 5min odmora (1 time-out na polčas). Zmagovalec vsakega polčasa dobi eno točko, če se polčas konča z neodločenim izidom se igra na zlati gol.Če je na koncu tekme rezultat izenačen (1:1) se izvaja akcija igralec proti vratarju (vsaka ekipa 5 akcij). Igra se s posebno prilagojeno žego za rokomet na mivki ( na voljo morajo biti najmanj 3 žoge). Ekipo sestavlja 8 igralcev, igrajo 4 (3+1). Menjave se izvajajo na eni strani igrišča, po celi dolžini razen ob črti vratarjevega prostora nasprotnega moštva, igralci so bosi. Če vratar doseže zadetek se šteje dvojno. Pravilo o prekrških in nešportnem obnašanju se prenesejo iz dvoranskega rokometa. Zadetek dosežen iz šestmetrovke, dosežek vratarja z neposrednim metom iz vratarjevega prostora ter zadetek dosežen iz atraktivne akcije prinese dodatno točko. Polčas se začne s sodniškim žvižgom, po zadetku se igra nadaljuje z vratarjevim metom. Pri izvajanju šestmetrovk se uporabi pravilo iz dvoranskega rokometa. Pri izvajanju vseh metov lahko igralci neposredno streljajo na gol, razen pri sodniškem metu. Če je igralec izključen se lahko vrne na igrišče takoj ko njegova ekipa dobi žogo, druga izključitev je tudi diskvalifikacija. Tekmo sodita dva sodnika. Največji povdarek je na FAIRPLAYU!!!

rokomet_na_mivki_-_igrie.JPG

 

 
 
Dnevni bar pr`Mrtinet Koščak Tatjana sp
Luče 45
 
1290
Grosuplje
041 414 200
koscak.tatjana@gmail.com